Naši v Golse

24.08.2016 10:11
Predovšetkým uvádzam mierne upravený text, ktorý zaslal Ľubo Hanker. Keďže som už predtým napísal aj svoje vety, tak nechávam systémom aj aj všetko na prečítanie čitateľom KŠ.

Bleskovkový turnaj Gols 2016.
V nedeľu 21.augusta nastúpilo 14 hráčov do parádneho Mercedesu, ktory zabezpečil Petreje a vydalo sa na cestu do spriateleného Golsu. Turnaja na sedem kôl sa zúčastnilo celkom 40 hráčov. Z našej výpravy sa darilo Palovi Danekovi, Birovi, Petrejemu  ktori hrali na najvyššich doskách. Nakoniec sme ukoristili štyri poháre - turnaj vyhral pán Biro , 2.miesto Palo Danek , najlepsia žena Zita Beňová a senior Goga. Po turnaji sme sa zúčastnili spoločného obeda. Šachových priateľov z Golsu sme pozvali na 10.septembra na náš turnaj pri pri priležitosti Račianskeho vinobrania.

Ja som na tradičnom turnaji v Golse nebol, tak píšem iba čo som sa dopočul. Niektorí naši hráči hosťujú v tamojšom klube a s rakúskym mestečkom Gols majú Krasňany družbu. Juraj Petreje vybavil komfortnú dopravu menším autobusom. Nakoľko sa nepodarilo prelomiť na účasť separantov ako Kebis, Falťan, Mandák, tak boli pozvaní aj externisti - nie extrémisti - ako Karol Marx Petrík, Fero Hora Goga, Zita Furková Beňová či Jano Vinarčík.  
Výsledky vidieť na poslednom obrázku. Víťazstvo si nechal ujsť Pali Danek, keď v poslednom kole prehral s rakušanom. Konský pohár mu však neušiel ako ani víťazovi Bírovi. Pre Zitu Beňovú sa takisto našla kategória, v ktorej dominovala. Z kuloárov ku mne presiaklo, že Začka s Rathouským čestne zaremizovali po úpornom Karolovom tupení pozície a tak sa ani jednému neušla cena za najlepšieho hráča do 1800 a užíva si ju nejaký Rakušan.     
Na zábere vidíme značne unaveného Jarka Bukovčáka, ktorého účasť na akcii treba veľmi oceniť. Taktiež oceňujem Ľuba Hankera, ktorý nafotil akciu a poslal mi fotky na zverejnenie. Keby som vedel po nemecky ako on, asi by som sa tejto peknej akcii nevyhýbal. Text som neobdržal, tak varím z vody. Na záberoch chýba hlavný organizátor akcie Juraj Petreje, zvaný Šalát. Z konečnej tabuľky vidieť, že účasť v Golse zaznamenal až deväť Krasňancov. Popri už spomínaných Pišta Chobot a Lojzo Vojáček.