Na Levice... - J.Jánoš

07.06.2016 07:49
 
Tak sme sa odhodlali ísť si zahrať turnaj v rapide v sobotu 4.6.16 do neďalekých Levíc (len nejakých 140km tam). Nastúpená zostava  - Juro Petreje, Laco Začka, Luboš Juhaniak a Jožin Jánoš (za foťákom). Ráno bolo krásne slnečné počasie a tak sme mohli o 6,30 hod. vyraziť na cestu, ešte pokladník Laco zinkasoval cestovné náklady a Juro natankoval a v pohode odšoféroval. Prišli sme do Levíc a našli školu asi o 8,30 hod., do 8,55 mala byť prezentácia, už tam na nás niekto pred vchodom mával, akože vítame Vás. No zistili sme, že to bolo na auto za nami, v ktorom mu doniesli PC, aby od 8,00 mohol robiť prezentáciu účastníkov, ktorých nakoniec bolo hodne, spolu 73 hráčov. Postupne sme sa zapísali do turnaja, domáci organizátori pobehovali hore dole a tvárili sa že nema problema. O 9,00 sa malo začať hrať, asi o 9,45 prišla obsluha PC a o 9,50 vylosovali 1.kolo. Celkom fajn, kocky boli hodené. Dôležité bolo objednať si pizzu na obed, niekoľkokrát to zopakovali (asi reklamný partner podujatia).
Hrali sme ako sme hrali, rozbeh bol ťažký. Stretli sme tam nášho kamaráta z Blavy, dlhoročného hráča Apolla Lacka Pánika, ktorý sa presťahoval za rodinou do Levíc a v pohode si tam užíva seniorský život a slobodne šachuje. V škole na chodbe bola výstava poľnohospodárskych produktov z Tekova a stretol som tam aj dievčinu, čoby cenu útechy. Po polovici turnaja sa už miešali karty s poradím, držali sme sa na pozíciach približne podľa svojich ratingov a síl a priečnosti (zarputilosti) .
Ja (J.Jánoš - poznámka red.) som po slabom začiatku 2/4 konečne začal hrať šach a vyhral 4 partie za sebou, z toho čiernymi so Švoňavcom a bielymi s Poláčkom,
V poslednom kole som remizoval s Kaliským. Uhral som 6,5 boda no stačilo to len na delené 5. až 8.miesto (nasadený 7 + foto s cenou). Turnaj vyhral suverénne IM Petrán 8 bodov z 9 partií (1 nasadený), na 2. až 4. mieste skončili hráči so 7 bodmi . Výsledky sú na chess-resulte. Z "nášho tímu" hral každý viac menej podľa svoji síl, Juro uhral 5,5 boda a získal 18.miesto (nasadený 17-y), Laco uhral 4,5 b a skončil na 34-om mieste (37-y nasadený) , pochváliť treba Luboša, uhral 5 bodov a skončil 30-y ( 38-y nasadený).
Celkove môj osobný dojem je z turnaja nemastný neslaný, domáci usporiadatelia sa síce snažili, ale bolo tam dosť fopa ... Nakoniec sa spustila letná búrka a cestou domov sme zmokli.